Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Αυτές είναι ραδιοφωνικές δηλώσεις της κ. Δραγώνα για την Ελληνική και Αρχαία Ελληνική Γλώσσα.!!! Μικρή και Νεκρή Γλώσσα.

Εγώ απλά θα της θυμίσω τα εξής :

1. Με την Ελληνική Γλώσσα. εκφράστηκαν τα μεγαλύτερα Πνεύματα της Αρχαιότητος, πάνω στα συγγράμματα των όποιων έχουν στηριχθεί όλα τα επιτεύγματα της Ανθρωπότητας.
2. Ο Κικέρων, είπε πως αν μιλούσαν οι Θεοί θα χρησιμοποιούσαν την Ελληνική Γλώσσα.
3 Ο Γκαίτε, είπε ότι άκουσε το Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες, όταν το άκουσε όμως στην Ελληνική του φάνηκε πως παρουσιάστηκε το φεγγάρι στον έναστρο ουρανό.
4. Ο ποιητής Κλαύδιος Φωριέλ (1772-1844) γράφει ότι συγκεντρώνει τον πλούτο και την ομοιογένεια της γερμανικής, την σαφήνεια της γαλλικής, την λυγεράδα της Ισπανικής και την μουσικότητα της Ιταλικής.
Επίσης :
Η επίδραση της Ελληνικής .Γλώσσας . στο Ευρωπαϊκό λεξιλόγιο είναι εν μέρει γνωστή. Βεβαίως μεταξύ των γλωσσών δεν υπάρχουν στεγανά. Όλες οι γλώσσες δανείζουν και δανείζονται λέξεις και έτσι καλύπτουν τις ανάγκες του λεξιλογίου τους. Όμως ο αριθμός και κυρίως η ποιότητα των λέξεων είναι διαφορετική σε κάθε γλώσσα. Άλλο είναι να έχεις δανεισθεί 1.000 λέξεις και άλλο 25.000. Επίσης άλλη βαρύτητα έχει ο δανεισμός των λέξεων : κόρνερ, κεφτές, μπογιατζής και άλλη οι λέξεις : Δημοκρατία, Φιλοσοφία, Μουσική, Αρτηρία.
Στο πληρέστερο σήμερα αμερικανικό λεξικό "Μίριαν Γουέμπστερ" σε σύνολο 166.724 λέξεων οι αμιγείς Ελληνικές λέξεις είναι 42.914 ποσοστό 25,73%, όταν στο ίδιο λεξικό η αγγλική έχει δανεισθεί 57 λέξεις από την τουρκική και 34 λέξεις από σλαβικές γλώσσες.

Στην ιατρική ορολογία με βάσει το έγκυρο λεξικό "Ντόρλαντ" σε σύνολο 46.251 λέξεων, οι αμιγείς Ελληνικές λέξεις είναι 24.862, που αντιστοιχεί στο 53,75% και αν προσθέσουμε τις λέξεις που κατά το ήμισυ είναι Ελληνικές, ως προς το 1ο η το 2ο συνθετικό τους, τότε το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 68%.

Το ίδιο συμβαίνει και στους άλλους κλάδους των Επιστημών. Π.χ.Στην Ζωολογία : 337.789 γένη ζώων - 195.779 αμιγείς Ελληνικές, ποσοστό 57,96% και αν προσθέσουμε τις λέξεις που κατά το ήμισυ είναι Ελληνικές, ως προς το 1ο η το 2ο συνθετικό τους, τότε το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 73%.

Χαρακτηρίζοντας λοιπόν την Ελληνική Γλώσσα ''μικρή" , την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα ''νεκρή'' είναι σαν να ακρωτηριάζουμε το ιστορικό μας παρελθόν.

Κυρία Δραγώνα ο φιλόσοφος Βίτγκενσεν είπε ότι "τα όρια της Γλώσσας μου, ορίζουν τα όρια του κόσμου μου" , φανταστείται λοιπόν εμείς οι Έλληνες τι όρια θα είχαμε στον κόσμο μας , αν μας το ''επέτρεπαν'' .!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου