Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Παιδιά με Ειδικές Ικανότητες......






Η Συμπεριφορά των παιδιών απέναντι σε παιδιά με Ειδικές Ικανότητες.
Οι ελλείψεις στην παιδεία μας, διαπαιδαγώγησή μας.

Εδώ και αρκετό καιρό έχουν παρατηρηθεί πολλές απρεπείς συμπεριφορές παιδιών , προς τους συμμαθητές τους με ειδικές ικανότητες .Είναι ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα που μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες στην ψυχολογία και την ζωή αυτών των παιδιών. Όμως αντί να μαλώνετε και να τιμωρείται τα παιδιά που χλευάζουν και κοροϊδεύουν, μήπως θα ήταν προτιμότερο να ενδιαφερθείτε για την επιμόρφωσή μας αυτόν τον συγκεκριμένο τομέα?
Δεδομένου αυτής της κατάστασης ,οι «αρμόδιοι»,θα πρέπει να πάρουν ορισμένα δραστικά μέτρα, αφού όμως λάβουν υπόψη τους μια σημαντική λεπτομέρεια.
Το γεγονός ότι όλοι είμαστε παιδιά.! Μη έχοντας γνώση σ ΄αυτό το θέμα είναι λογικό να φερόμαστε σ αυτά τα παιδιά, υποτιμητικά αφού δεν ξέρουμε τους τρόπους.
Είμαστε σκληροί μαζί τους χωρίς να το αξίζουν. Μήπως εμείς αξίζουμε τέτοιο σκληρό εκπαιδευτικό σύστημα.?
Εξάλλου , όλοι έχουμε δικαίωμα στη ζωή , στη συντροφικότητα, στον έρωτα, στην φιλία, στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων μας , στην πραγματοποίηση των ονείρων μας με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας.
Ένα από τα πολλά μου όνειρα , που θέλω να υλοποιηθεί, είναι να μπορέσει να αλλάξει η συμπεριφορά των ανθρώπων , μικρών και μεγάλων απέναντι στα παιδιά με ειδικές ικανότητες. Η βοήθεια και η αλληλεγγύη να γίνουν πρώτοι στόχοι. Όλες οι πράξεις να είναι αβίαστες , αληθινές, παντοτινές . Μακάρι να υπήρχε ήδη ένας τρόπος να εξασφαλιστεί η υπέροχη αυτή σχέση μεταξύ μας.
Όμως , χρειάζομαι κάποιον να μου διδάξει πώς να φέρομαι στα παιδιά αυτά, πώς να τα κάνω χαρούμενα πώς να τους δώσω έναν ακόμη λόγο να προσπαθούν. Άρα χρειαζόμαστε και εμείς βοήθεια. Βοήθεια για να γίνουμε πιο ανθρώπινοι. Διδάξτε μας.! Διδάξτε μας.!
Γιατί όλα είμαστε παιδιά του ίδιου θεού με τα ίδια δικαιώματα στη Ζωή. Απλά κάποιοι τυχαίνει να ναι διαφορετικοί. Ίσως να ΄μαστε εμείς.!

Ευχαριστώ πολύ

Σιαμάγκα Χριστίνα
1ο Γυμνάσιο Κατερίνης Γ3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου